0346 - 94100

Öppettider

Mån - Fre 07:00 - 16:00

Fraktvillkor

När du begär offert kan du be att få fraktpris och fraktvillkor samtidigt. Ange destinationsort och postnummer för att fraktpris ska kunna lämnas.

Givetvis kan du också välja att hämta din beställning på vårt lager.

Trygghet

Service

Garanti

Skjutgrindar

Skjutgrindar är ett populärt alternativ till klassiska slaggrindar, särskilt på industrier där praktiska och hållbara lösningar står i fokus. Skjutgrindarna är platsbesparande då de skjuts åt sidan parallellt med övrigt stängsel eller längs byggnad. De klarar av tuffa väderförhållande som till exempel blåst och minimerar påkörningsrisk tack vare sin praktiska konstruktion.

Vi på LBF erbjuder tre typer av skjutgrindar döpta efter bokstäver från vårt namn: Lily, Berit och Freja. Det som skiljer grindarna åt är den bärande balken som anpassas till skjutgrindens storlek. Motorer anpassas till grindens vikt för att skapa den optimala och mest hållbara lösningen.

Skjutgrindar med hög kvalitet

LBF’s skjutgrindar levereras både som manuella och motoriserade. Manuella grindar har alltid ett handtag samt ett locinox lås, låset kan bytas ut mot en låsögla om kunden så önskar. Motoriserade skjutgrindar är utrustade med: ett nyckellås och nödstopp, minst tre säkerhetslister, en varningslampa, ett komplett fotoceller radiomottagare samt två fjärrkontroller.

Lily, Berit och Freja har en väldimensionerad och stabil konstruktion. Skjutgrindarna levereras med en anhållstolpe, antigen enkel- eller dubbel beroende på grindens storlek. Anhållstolpen är utrustad med grepp som håller grinden på plats. Det finn även möjlighet att beställa grinden med drift inuti stolpe som skapar extra skydd för motorn.

Alla våra grindar är CE-märkta vilket innebär att de uppfyller Europeiska säkerhetsnormer och kan användas i Sverige. Motoriserade grindar levereras alltid med klämskydd och fotoceller för att säkerställa att ingen person eller fordon kommer till skada. 

Grindarna kan dessutom kompletteras med fordonslinga, kodlås, ett uppringningssystem (GSM) och andra tillbehör som förenklar ett snabbt och smidigt passage. För extra tuffa förhållande rekommenderar vi även termostat (värmeelement) som skyddar automatiken från fukt.

Skjutgrindar kan beställas med profilfyllning, panelfyllning Rut plus samt panelfyllning Berta.
Lily, Berit och Freja kan beställas till en höjd på 2400mm samt i standard RAL-färger som t.ex. svart och grönt, fråga gärna om offert.

Våra skjutgrindar levereras även som mobila, ett perfekt alternativ till byggarbetsplatser!

FAQ Skjutgrindar:

Vad kostar en skjutgrind?
Priset varierar beroende på vad för tillbehör man väljer. Storleken är den största faktorn, därefter utrustning såsom motorkapacitet, om grinden skall ha en fordonsslinga samt uppringningssytem(GSM).
Tveka inte att kontakta oss för ett exakt pris, vi hjälper dig mer än gärna!

Vilka mått finns det på en skjutgrind?
Skjutgrindar säljs som standard i måtten:
(HxL) från 4000-12000 mm breda och höjd från 1000-2400 mm.

Fråga oss gärna om du har andra önskemål.

Går det att få skjutgrindarna i andra färger?
Ja skjutgrindarna kan pulverlackeras i alla RAL färger.

Varför ska jag välja en skjutgrind i stället för annan grind?
Ibland är utrymmet begränsat och för litet för en skjutgrind, i andra fall är en skjutgrind ett mycket prisvärt alternativ och går att få i många olika utföranden. Skjutgrindar är både praktiska och stilrena, dessutom kan de kompletteras med en mäng av tillbehör som underlättar hanteringen.

Hur monteras en skjutgrind?
Skjutgrindar monteras på stolpar med fotplatta som skruvas ner i betongfundament eller direkt på en betongyta. Motorn sitter direkt i grindstolpen eller i ett skåp på grindstolpen.

Vilken är bästa motorn till en skjutgrind?
Allt beror på vad du efterfrågar. Snabbhet, högfrekvent område eller storleken är exempel på faktorer som påverkar valet av motor. Vi är dig behjälplig hela vägen så detta är något vi diskuterar tillsammans.

Vad är garantin på era skjutgrindar?
Vi lämnar alltid 2 års garanti på motor samt 5 års rostskyddsgaranti på grindar.

Vad är leveranstiden på skjutgrindar?
Vi har ofta skjutgrindar hemma på lager i standardutförande. Annars är leveranstiden 4-5 veckor.

Hur gör man vid strömavbrott?
Vid ett strömavbrott behöver motorn frikopplas. Vi rekommenderar därför alltid att montera en gånggrind om du inte kan komma åt motor från utsidan.

DIMENSIONER

Skjutgrindar LBF Protection AB

SPECIFIKATIONER

– Öppningsbredd mellan 4-24 meter
– Höjd upp till: 2400 mm
– Grindbalksdiameter: (beroende av bredd och höjd på grind) Från 80x80x3 till > 200x155x5
– Överklättringsskydd: taggtråd eller hajtand.
– Fyllning: SVEA Profil 25×25 mm – eller nätfylld RUT (2D) eller BERTA (3D)
– Ytbehandling: varmförzinkad alt. varmförzinkad och pulverlackad i valfri färg.
– Variationer: Finns både som hängande, fribärande eller med noshjul.
– Grindlås: Automatiska grindar behöver vanligtvis inte lås, manuella skjutgrindar är utrustade med hänglås alternativt mekaniskt kodlås.

Skjutgrindar Färger