4 Viktiga tips på stängsel till trädgården

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Stängsel
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Föregående
Nästa

Sommaren närmar sig med storsteg och många börjar gå i stängseltankar. Nu på våren spenderar vi mer tid utomhus och kanske går och funderar på hur vi kan piffa till trädgården. Att sätta upp ett staket kanske inte är det första vi tänker på men tänk på vilket storslagen effekt ett prydligt och genomtänkt stängsel kan ha!

De flesta av oss sätter upp staket som skydd. Vi vill förhindra ovälkomna besök, hålla vara barn och djur instängda eller markera vår tomt. Oavsett ändamålet så har vi några tips som kommer att underlätta valet av ditt drömstängsel.

Vi beskriver de olika typer av stängel som finns idag på marknaden.

TRÄSTÄNGESEL
Trästaket är ett klassiskt alternativ av stängel som förekommer både centralt och på landet. Den kan utformas på olika sätt och målas med olika färger. Många väljer att snickra ihop ett trästaket på egen hand och underhåller det genom åren genom att olja/fräscha upp färgen och byta plankor vid behov.

TRÄSTÄNGESEL - LBF Protection AB

 

FLÄTVERKSSTÄNGSEL

Flätverksstängel, även kallat för ”Gunnebo stängsel” är ett prisvärt alternativ och är även relativt enkelt att sätta upp. Du behöver endast stolpar, stagrör, själva nätet, fästelement och betong. Flätverksstängel kompletteras oftast med en villagrind (en profilfylld grind) eller en så kallad barnstugegrind (en grind fylld med svetsat nät) som förhindrar för djur och passera.

FLÄTVERKSSTÄNGSEL

PANELSTÄNGSEL
Även om stålnätspaneler har funnits ett tag på marknaden så är det först nu som deras popularitet har ökat. Panelstängsel är en otroligt stilig och modern typ av stängsel. Panelerna är enkla i sin form och tillgängliga i olika höjder samt färger. De kan monteras på både jämn och ojämn mark och kompletteras med fördel tillsammans med grindarna i samma stil.

Panelstängsel_LBF

SMIDESSTÄNGEL
Ett till klassiskt alternativ av stängel, men lite mer lyxigt och sofistikerat. Smidesstängsel erbjuds i olika former, färger och höjder. Den kan vara i rak, konvext och konkavt utförande, med svetsade stålprofiler eller av massiva stålrör. Smidesstängsel går att måttanpassa så att det blir exakt efter dina önskemål.

Smidesstängsel - LBF Protection AB

BULLERPLANK
Vi lever i en miljö med mycket buller, dessa kan påverka vår hälsa och välbefinnande mer än vi tror. Som tur så finns det jättefina bullerskydd som ser ut exakt som en tät trästängel men är tillverkade av hållbara material och betydlig lättare i underhåll. Här pratar vi om komposit, en blandning av återvunnen plast och trä, som är superfint och i princip underhållsfritt.
Här kommer våra bästa tips:

  • Tänk på att stängel kan höja värde på din bostad. Självklart är budget en viktig aspekt men se uppsättning av staket som en investering.
  • Våga blanda olika typer av stängel, t.ex. vanligt flätverk eller panelstängsel kan piffas upp med smidesgrindar!
  • Om du bygger en mur som stängsel ska fästats i, tänk på att den måste hålla genom åren. Konstruktionen måste vara stabil och kunna bära upp segmenten.
  • Tänk på ytan precis under stängsel, är det gräs som växer där? Du ska kunna komma åt med trimmer. Om du vill spara jobb för dig själv eller din åkgräsklippare, bygg en liten kant och lägg dekorationssten emellan.

Lämna ett svar